Tratamentele de chirurgie orală

chirurgie.jpg

Chirurgia orală cuprinde tratamentul operator al afecțiunilor, traumatismelor și al defectelor de ordin functional și estetic de la nivelul cavității orale. Printre cele mai răspândite proceduri chirurgicale efectuate, amintim extracțiile dentare, ridicarea membranei sinusale (sinus lifting-ul), rezecțiile apicale și remodelările gingivale.

  • Extracția dentară: Extragerea unui dinte bolnav, compromis, de pe arcada dentară, dinte care nu mai poate fi tratat prin nicio metodă conservatoare.
  • Sinus lifting-ul: Deoarece, odată cu trecerea timpului, densitatea osoasă a maxilarului scade, este nevoie adeosori de o ridicare a membranei sinusului maxilar. Această intervenție este obligatorie pentru o integrare perfectă a viitorului implant dentar.
  • Rezecția apicală: este o metodă chirugicală ce constă în extirparea apexului dentar împreună cu tesutul osos înconjurator infectat, fiind precedată sau nu de tratamentul endodontic corect și de obturația perfectă a canalului.
  • Remodelarea gingivală (gingivectomie, gingivoplastie): Gingivectomia este o procedură sigură si cu rezultate predictibile care are ca scop îndepartarea tesutului gingival în exces pentru a îmbunătăți aspectul unui zâmbet. Primul pas în gingivectomie sau remodelarea gingivală este să ne asigurăm că toate zonele implicate sunt perfect anesteziate. După aceasta se practică o mică incizie și se îndepartează țesutul gingival în exces.
  • Gingivoplastia este procedeul prin care remodelăm și reconturăm chirurgical țesutul gingival în scopuri cosmetice, fiziologice sau funcționale. Gingivoplastia este remodelarea chirurgicală a suprafețelor exterioare ale gingiei și este practicată de obicei în combinație cu gingivectomia. Foarte mulți pacienți au un zâmbet "gingival" care poate fi determinat de țesutul gingival crescut în mod excesiv. Acest țesut crescut în exces poate fi în cele mai multe cazuri îndepartat pentru a dezvalui zâmbetul strălucitor pe care îl ascunde. După practicarea gingivectomiei, prin gingivoplastie se subțiază țesutul gingival rămas astfel încât după vindecare gingiile să aibă un aspect natural și plăcut.